Tuettu työtoiminta

Tuettu työtoiminta on toimintakykyäsi ylläpitävää ja edistävää toimintaa, johon voit ohjautua vammaispalvelujen tai mielenterveyspalvelujen tai sosiaalityön kautta. Työtoiminnan aikana sinun toimeentulosi on järjestetty kuntoutusrahalla, -tuella, sairauspäivärahalla tai työkyvyttömyyseläkkeellä. Sinä et ole työsuhteessa TOIMI-säätiöön.

Meillä on useita työ- ja oppimisympäristöjä, joilla on monipuolisia tehtäviä. Ammattitaitoiset työvalmentajat opastavat työtehtäviin ja saat tukea työssä suoriutumisessa. Tukenasi on myös yksilövalmentaja.

Jos kiinnostuit tuetusta työtoiminnasta, keskustele palveluohjaajasi/omahoitajasi kanssa, joka auttaa sinua hakemisessa. Voitte tulla etukäteen tutustumaan TOIMI-säätiölle.

Tuetun työtoiminnan jatkopolkuna sinulla on mahdollisuus sijoittua ns. avotyöhön säätiön ulkopuolelle.

Kysy lisää:

Teija Itkonen-Brilli
Puh. 040 830 2686

Avotyötoiminta

Kun olet TOIMI-säätiöllä tuetussa työtoiminnassa, voit osallistua myös avotyötoimintaan yrityksissä ja yhteisöissä.

Työhönvalmentaja kartoittaa säätiöllä tapahtuvan yksilö- ja työvalmennuksen avulla sinun työ- ja toimintakykyäsi sekä toiveitasi. Kartoituksen jälkeen hän etsii sinulle sopivia työpaikkoja TOIMI-säätiön ulkopuolelta.

Avotyö ei ole työsuhde, vaan valmennussuhteesi TOIMI-säätiöön säilyy.

TOIMI-säätiö vastaa mm. työosuusrahan maksusta ja avustaa työmatkoissa tarvittaessa.

Työpaikan antajan kanssa tehdään avotyösopimus, jossa määritellään mm. työtehtävät ja työaika. Työaika vaihtelee 2-6 tuntia päivässä ja 1-5 päivää viikossa. Sopimuksessa sovitaan myös työvaatetuksesta ja ruokailun järjestämisestä, niistä ei tule kustannuksia avotyöntekijälle.

Jos sinulle tai työpaikan antajalle tulee kysymyksiä tai selvitettäviä asioita, kumpi tahansa teistä voi ottaa yhteyttä TOIMI-säätiö työhönvalmentajaan.

Kysy lisää:

Iisalmi, Sonkajärvi, Vieremä

Sisko Hautala
Puh. 040 829 6684

Kiuruvesi

Henri Kärkkäinen
Puh. 040 136 5645